Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Facebooknak levés

ÁSÉS Brigád

SzOT üdülések, idegen helyen szarások, házibuli viselkedésformák, nindzsázások... és hát: kúrás taktikák, rejszolás típusok. 1999-es írásaink lassan 10 éves romjairól web2.0 babérokra törésnek levés.

Utolsó kommentek

  • Flowey: @bug jr.: És mióta ezt olvastam, azóta nem tudok nem röhögni, amikor meglátom a kaszakövünket a ... (2022.06.03. 21:40) Rejszolás típusok
  • Flowey: Poszt még mindig szeretés :D Emlékezés nagymamával fővárosba menés, MecDonálcba ebédelés, ott na... (2022.04.19. 20:27) Mamáéknál / papáéknál levés, levések
  • VT 135: 2020-ban ezt újra olvasva még mindig fetrengve szakadás, mert férfiként tényleg igaznak levés! :D (2020.05.19. 18:39) Egyedül levés, levések
  • Ilder Baramonti: Szabadultál már?? (2019.09.30. 03:24) Házibuli viselkedésformák
  • Ilder Baramonti: Oviban asztal bal lábfejemre ráborulás, nagylábujj megzúzás, köröm beszakadás, vérzés, üvöltve sír... (2019.09.30. 02:28) Repedésre nem lépés
  • Utolsó 20

GA

Kanadai Magyar MikulÁSÉS

2011.05.02. 14:06 | Modor Tibi | 23 hozzászólás

ÁS-ÉS írásaim 1: Kanadai Magyar Mikulásünnepség.


Kanada, vidék, Magyar Kultúrházban mikulásünnepségnek levés. November közepén megtartás...

Megérkezés családostól a Magyar Házba, bekanyarodás murva parkolóba, parkolóhely nem találás, végül igénytelenül megállás, és "szerinted az ki tud így állni tőlem?" kérdezés. Parkolót 56-osokra tervezés, azóta kitelepült 25 ezer magyart bele nem kalkulálás, tömegnyomor. Parkoló végében SZOT-üdülő-style szalonnasütőhely (bográcsolás aug 20-án), és nagy, focis célbarúgó tábla "hajrá Magyarok" felirattal. Minden második kocsi hátulján Kossuth-címeres matrica, vagy "H" betű virítás. Magyar Házba bemenés, már sok embernek ott zajongás, sorba kirakott székek - retiküllel, kabáttal hely lefoglalás.

Bekeretezett budapesti városképek idők során festékanyag elvesztés, csak kéknek és piros összetevőknek maradás. Bográcsgulyás és paprikafüzér képpel ugyanez történés, kék szin miatt undorítónak levés. Kanadai zászló ellenére nagyon kemény Csepel Művház-feeling. Ajtó előtt sokak cigizés, lábas, fogantyús tanácsháza-hamutartóba hamuzás... (Honnan szerzés?) Öreg nőknek tipikus magyar frizura belövés, kis ridikül, kalap, kölniszag... Leülés, műsor elkezdődés várás, de már fél órája semmi nem történés. Magyar Ház vezetőjének színpadra kijövés, mikrofon nem szólás, technikai problémára hivatkozás, műsor hamarosan elkezdés ígérés ---> közönség nem először itt levés, nem elhivés. Mikrofon meg nem szólalás, magyar közösség vezetőinek keverőpulthoz lövése sem levés, de mégis összevissza csavargatás, néha sípolás, közben mellettem öreg bácsi odamondás: "Mindig az csavargassa, aki nem ért hozzája". Ezt azóta is zenei világban rossz hangmérnökökre előszeretettel használás.

Végre mikrofon megszólalás, Magyar Ház vezetője rövid beszéd mondás, fiatalokat, gyerekeket rohadtul nem érdeklés, alatta végig beszélgetés. Néptáncsoport... helyi magyar fiatalokból (gimis korú) hagyományőrző néptáncsoport fellépés, (egész jól csinálás), de dezsavü, mert mintha tavaly is ugyanezt a műsort előadás. Színpadról lejövés után magyar menyecskék és huszáros legények öltözőben egymással folyékonyan csak angolul beszélés, egy magyar szó el nem hangzás, totál képzavar. Szombati magyar iskola tanulóinak fellépés, versszavalás, dal éneklés. A csoportban 4 évestől 14-ig mindenféle generációnak levés, anyuka nagymamakötöttekardigan ráadás, népi mellény viselés - jobbos öregeknek imponálás -, gyereknyakkendő és sötétkék zakó. Karácsonyi és mikulás dalok éneklés (csak az első versszak, mert gyerekek egyébként belőle egy szót nem értés), gyerekek háromnegyede szöveg nem tudás, csak mormogás, de azert aranyosnak levés, es siker elérés. 

Versmondások elkezdődés. Verset egyik gyerek se rendesen tudás. Versmondások sorrendjébe gyerek magasság bele nem kalkulálás, ezért másfél méteres gyerek után fél méteresnek jövés, mikrofon a fejétől egy méterre levés, semmi bele nem hallatszás, de azért vers elkezdés. Hátsó sorban 56-os Pista bá magát nem zavartatás, (még mindig azt hivés, hogy 56-ban Bem szobornál levés) és tiszta erőből "semmit nem hallunk" beüvöltés. Gyerek azonnal magát összeszarás, ijedtében jéggé merevedés, verset teljesen elfelejtés. Magyar ház vezetője és tanárnő közösen mikrofonmagasság beállítás, de mikrofonállványt soha többet meghúzni nem tudás, ezért megegyezés abban, hogy tanárnő kézzel mikrofont gyerek szája elé tartás, gyerek sík ideg, egész ünnepséget a rákba kivánás. Már a mikulásajándék sem érdeklés, csak végre lehessen hazamenés. Verset egyedul a tanárnő gyereke normálisan végigmondani tudás, de látszik, hogy egy hónapig otthon csak ezt gyakorlás. 

Közben másik 56-os Józsi bá öltözőben Mikulásnak beöltözés (szemüveg, SZTK-keret, Gólya áruház-típusú zakó levevés), többi öreggel hátul azonnal 12 feles bedobás, mikulásruhában már zsidózás, kommunistázás, perverz vicc mesélés, szakáll-sapka csak közvetlen fellépés előtt felrakás, mert feles és cigi utjában levés. Mikulásbácsi hátulról bevonulás, nagy hangon "most jöttem Izraelből"-mondás, többi vendégnek nem feltünés, de mi majd behugyozás a röhögéstől. Szinpadra felmenés, de majdnem hanyattvágódás (feles). Utána színpad közepén székre leülés, gyerekek hosszú sorban színpadra felkígyózás, Mikulásnál sorbanállás. Ajándékcsomag megkapás, de aztán apuka-fotó kedvéért a Mikulás ölébe beülés, a lehellettől gyerek majdnem rosszullevés (véralkoholszint felszaladás), de szerencsére a műszakáll alkoholgőzt elég jól megszűrés.

készítette: Urban Gorilla

23 komment

Címkék: karácsony olvasói

A bejegyzés trackback címe:

https://ases.blog.hu/api/trackback/id/tr892865555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.02. 14:26:20

amerikában járáskor emirgáns közösség messzire kerülés

noirp 2011.05.02. 14:36:01

nyögve vinnyogás...

mrbateman 2011.05.02. 14:38:55

@Professor Pizka:
akkor getczinek levés, amiért anyaországról szóló információkat meg nem osztás!:-)

szellőláb 2011.05.02. 15:30:46

Ettől az ás-és-ezéstől a belem jön ki. Ez az első poszt, amihez úgy szólok hozzá, hogy nem olvastam végig. Lehet, hogy tényleg már egy vén farok vagyok, hogy ezt nem találom viccesnek? Nem kellett volna ide jönnöm.
Azért Frengit megvárom... :-)

Disznó Úr 2011.05.02. 17:23:58

@szellőláb: igen, ez már először sem volt vicces, tragikus, de össze lehet foglalni:
"a magyarok hülyék, bunkók, kisszerűek, röhejesek és csúnya antiszemiták."
Csak a szokásos. Az egészben egy modoros van, a szerző.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.05.02. 17:49:11

nekem ásésilag a baszásról és a szarásról szóló posztok jöttek be leginkább, de ez is elment. Az mondjuk elég súly, hogy a szocreál karma még a messzi kanadába is utolér bennünket

2011.05.02. 18:52:56

@szellőláb: Csak azt nem értem, hogy Kanadába húsvékor jön Miklulás?

Hiába, na a művelt nyugaton még ezen is újítanak, csak nehogy bevezessék nálunk is.

Fapuma (törölt) 2011.05.02. 18:56:23

Most ezt nem értem, Tibi, ezt te írtad? Itt vagy, b+? Talákozzunk már, hallod? Ez annyira plasztikusS, hogy csak egy bennfeKtes írhatta, na! Fedd fel magad legközelebb, mondjuk az auguszus 20-i bulájon, kis zsebkendővel integessél intenzíven én meg tudni fogom ki vagy! Okkés?

Naggyon faszának levés, igazi felüdülés, végnélküli örülés és magömlés. Megannyi ÉS.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.05.02. 19:40:02

@szellőláb: valószínűleg ez a helyzet :)
@Disznó Úr: elnézést kérünk mindenért.
@Fapuma: nem, ezt Urban Gorilla írta, én csak publikáltam.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.02. 20:44:31

@Modor Tibi: Nem kell a fanyalgókra hallgatni, ez K-I-B-A-SZ-O-T-T-U-L jó lett! Bárhol a világon, bármilyen magyar kolóniára ráillik (mondjuk Animacs majd biztos mondani fogja, hogy de nem is :) Az 56-osok az meg egy külön kategória, de nem ők tehetnek róla: az a Magyarország, amit ők elhagytak, az nem ez a Magyarország.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.05.02. 21:25:25

Na. Látom, egy újabb telitalálat:) Akinek van egy csöpp esze és úgy olvassa ezt a posztot, az látja, hogy ez sajnos nem kitaláció, hanem maga a véres valóság - hiszen minden momentuma pimaszul igaz, mert ilyen kitalálni nem nagyon lehet és én átéltem, ott voltam - csak egy sajátosan humoros nyelvezettel előadva kellőképpen alkalmas modoros megsértődésre, főleg csökkentáltású, szélsőjobbos olvtársak részéről. Az ember egészen addig tartja ezt sértőnek, míg egyszer egy ilyen kellős közepébe nem kerül, mert akkor bambán bámul maga elé a felismeréstől letaglózottan. Velem is ez történt. Én 9 évig éltem ott, rengeteg ilyen rendezvényen vettem részt, és ez az észak-amerikai magyar kultúrális lét valósága.
@Disznó Úr:
"Csak a szokásos." Csak az igaz.

Disznó Úr 2011.05.02. 23:45:18

Mint ugyebár a hozzászólásomból is kiderült, én egy nagyon egyszerű ember (csicska, paraszt, goj /már csak hogy adjunk a szélsőjobbnak is/ stb.)ember vagyok és így nem lehet meglepő, de nem értem....
A modoros megsértődés egyébként nem a csúnya szélsőjobbosok sajátja, hanem azoké, akik szerint nem képezheti vita tárgyát sem, hogy Erik a viking járt-e a Kanadában. Még büntetik is, ha valaki szerint nem járt. Őrület. Pedig járt és már ő is rácsodálkozott a csökött szélsőjobbos (50 év szocializmus után ezt különösen imádom) magyarokra.

Bocs fiúk, de Ti vagytok a sémákban gondolkodó félművelt alakok, akik az ostobaság magabiztosságával böfögitek vissza az index, hvg tetűségeit. Persze: minden népnek van salakja, de szerintetek csak nekünk van és mindenki más valóságos szent. Ezt unom, de nagyon. Tudom, nem kell olvasni és húzzam ki a dugót.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.05.03. 06:38:15

@Disznó Úr:
"Tudom, nem kell olvasni és húzzam ki a dugót" Ezt nagyon rosszul tudod. Igen is kell olvasnod, es kommentelned is kell, mert ha az ilyenek nem lennének, sok tartalmas klisével és visítva röhögéssel lennénk szegényebbek.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.03. 08:36:20

@Disznó Úr: Te is megsértődnél, ha az összes nagyszülőd ott lett volna azon a viking hajón (átlagban 1 az 6-hoz túlélési eséllyel), erre jönnének ilyen kis pöcsök, és kioktatnának, hogy az nem is úgy volt, de különben is megérdemelték.

Arról meg, hogy ki gondolkodik sémákban... Az összes idős rokonom holokauszttúlélő volt, némelyinek még a tetovált szám is megvolt, de halálukig nagyobb magyar hazafiak voltak, mint mondjuk te. Soha, egyik sem hibáztatott senki olyat a deportálásokért, aki nem vett tevőlegesen részt benne. De ezt kapd ki: nagyanyámék a 60-as években megismerkedtek egy német házaspárral a Balatonon, és a férfiről kiderült, hogy a háborúban SS tiszt volt. Szerinted mi történt? Az, hogy egy jót beszélgettek, kielemezték, ki mit hol rontott el, a német bocsánatot kért azért, ami történt, és békében váltak el.

Persze az a szép a prekoncepciókban, hogy a tények nem kell, hogy bezavarjanak...

Bordapapa 2011.05.03. 09:36:30

Az ÁSÉSen ne holokausztoljunk már, ha mód van rá.
Ne is vikingezzünk, sőt, a tatárjárást se tagadjuk.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.03. 09:49:47

@Bordapapa: Tatárjárás márpedig nem volt. (bár igény lenne rá...)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2011.05.03. 10:36:18

"Mááárpedig ilyen állat NINCSEN!" (gyk zsiráf)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.05.03. 15:29:56

ásésen náculás borzasztónak levés, ezzel trollcatnek stafétabot átadás, fingós poén elsütés, aztán csak nézés, hogy senki sem értés, mi a faszról beszélés.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.05.03. 16:12:40

@Disznó Úr: nem értem. Én szélsőjobbos vagyok, és hangosan röhögtem ezen a poszton.

paha · http://paha.blogspot.com/ 2011.05.19. 16:34:38

Új posztnak örülés, gratulálás.

Gyerekkorból mikulásra emlékezés, "vállalati" ünnepség után kézmosás, mellettem mikulás alkoholtól csapba sárgát hányás, agyba beleégés, kiábrándulás.

Szintén egy fos nevű indexes 2011.05.28. 23:58:33

Én mindig a szar nickeken a legjobban nevetés. Sajátomat mindig elfelejtés, most is új tartalmas nevűt regisztrálás - standardnak talán megfelelés! (Én kérek elnézést.)

Mindenkit biztosítás, hogy nem csak magyar közösségek és nem csak Ámerikában ilyen levés a régkivándoroltaknál. A magát Európa részének nem tartó szigeten hasonlókon részt vevés: disszidáns cocreál építményekben "the feeling is the same", rendezvények külsőségei dettó (kellékek: hamutartó és képek stb. - lásd fentebb - szintén telitalálat levés!), sőt tombola (papírszelvénykék hozzá mint a 80-as években!), berúgás minden ihatótól, politikus férgek ordenáré szidása és hasonlók ugyanígy kötelező jelleggel megtörténés. :D
süti beállítások módosítása